Så togs nya generationens bakhjälpmedel fram

Samarbete mellan KåKå, Sonneveld och EBIC


När FermenSon utvecklades för den svenska marknaden så skedde det i samarbete med systerbolaget i Nederländerna – Sonneveld. En viktig kugge i projektet har dessutom varit provbageriet som ligger i anslutning till Sonneveld men som drivs fristående under namnet EBIC, eller European Bakery Innovation Centre.
Utöver kompetensen hos KåKå och Sonneveld finns tio produktutvecklare och tio provbagare på EBIC som har bidragit till att driva projektet framåt till lanseringen.

– Det har varit viktigt att kunna ta de bästa erfarenheterna från olika länder och till slut få fram tre riktigt bra produkter som passar bagare i Sverige, säger Magnus Hellman, ansvarig för produktutveckling på KåKå.

Oavsett om EBIC genomför ett projekt på egen hand eller tillsammans med andra företag så är det tydligt att grundaren och chefen för EBIC, professor Peter Weegels, är noga med slutresultatet. Han är en välkänd föreläsare på olika områden inom bageri men deltar även i projekt på EBIC för att säkerställa kvaliteten innan produkter släpps på marknaden.

– Att arbeta med och forska om spannmål är min drivkraft för att mätta framtida generationer på ett säkert och hållbart sätt, säger Peter Weegels till Smakfullt Magasin.

Han ser det som viktigt för hela bagerinäringen att dela med sig av kunskap genom externa samarbeten eller intern utveckling inom OFI (Orkla Food Ingredients), där både KåKå och Sonneveld ingår.

Du kanske också intresserad av...


Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra

Bridor

Är mjölkallergi och laktosintolerans samma sak?

Laddar
Laddar