Branschkoll

Hög kvalitet på russin

Utbudet av russin ökar när KåKå inleder samarbete med Frutexsa från Chile. Det leder till bättre storlek på förpackningar, lägre pris och framförallt väldigt hög kvalitet.

Konditorlandslaget siktar mot Konditor-VM 2021

Nu är det dags för ett nykomponerat landslag att representera branschen och Sverige. Första stoppet är Oslo och Nordic Pastry Cup.

Älskade Pizza

TRENDSPANING Vi har tidigare trendspanat fika i det söta Malmö och ätit frukost och brunch i Stockholm. Nu tar vi tåget till Köpenhamn med målet att äta den bästa pizzan utanför Italien.

Det röda guldet

Snart är det jul igen och vi fullkomligt älskar lussebullar. Men vad vore bullarna utan den speciella smaken och färgen från saffran? Vi reder ut hur produktionen går till och varför priset är så högt.

Fantastiska frukost!

TRENDSPANING Vi snörar på oss gympaskorna lite extra hårt för en lång tisdagspromenad runtom i den svenska huvudstaden för att utforska den allt mer populära (och fantastiska!) frukosten.

Följ med till Feldt’s Fisk

Vi besöker det lilla fiskesamhället på västkusten för att ta reda på varför hållbarhet är så viktigt för Feld´s Fisk.

De säkerställer högsta kvalitet på dina produkter

Höga krav på samtliga leverantörer och noggranna kontroller på varorna som levereras till KåKå gör att du kan vara trygg med produkterna du serverar i din butik.

Alexander Pelli är Årets Bagare

Årets Bagare 2019 är avgjort. Alexander Pelli från Uddevalla som jobbar på Bageri Petrus i Stockholm kammar hem förstaplatsen och kan nu titulera sig Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.

Fanny Johansson är Svensk Mästare för Unga Bagare

Efter fem intensiva timmar i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg står det klart att Fanny Johansson tar hem titeln Svensk Mästare för Unga Bagare 2019.

Socker, choklad och is - nu ska alla timmar av övning utmynna i perfektion

Här är laget som har medaljer i överflöd från framgångsrika tävlingskarriärer. Men de saknar framgångar i den största branschtävlingen, Konditor-VM i Lyon. Efter mycket slit står de nu redo att testa sitt bidrag Mother Nature på den kräsna juryn.

Grattis Christian Eek till silvermedaljen i kock-VM!

Vår kollega Christian Eek tog hem silvermedaljen tillsammans med Skåne Kulinar när Culinary World Cup avgjordes i helgen. Han ansvarade för lagets fem petit fourer samt ingick i lagets dessertteam.

Zero-waste mackan Mack-Gyver är Sveriges bästa macka 2018

Dagsgammalt surdegsbröd bakat med fullkorn, rivet rödbets- och morotsskal samt lingon, toppad med morotshummus, råpanerad rödbeta, blastsallad och lingongrette är Sveriges bästa macka 2018.

Du kanske också är intresserad av...


Utveckla ditt hantverk

Kurser

Inspireras till nya koncept

Inspirationsbroschyrer

Öka din lönsamhet med rätt kalkyl

BakeIt
Laddar
Laddar