Branschkoll

Kennys Gelato vann Glass-SM 2022

Kennys Gelato är svensk mästare i glass. Det står klart efter att Glass-SM avgjorts på GastroNord i april.

Silver i Konditor-EM

Konditorlandslaget tog silver när konditor-EM Coupe d'Europe de la Pâtisserie avgjordes i Paris i mars 2022. Det innebär att laget är kvalificerat till Konditor-VM i januari 2023. 

Sikta mot toppen

Ta del av vår nya toppenbroschyr (!) där vi har samlat massor av smarta tips och inspiration på hur du kan utveckla dina produkter med olika sorters toppings.  

Andrea Wiberg vinner SM Unga Bagare 2022

Efter fem intensiva tävlingstimmar så står det klart att Andrea Wiberg, 22 år, är svensk juniormästare i bageri 2022.

Hushagsgymnasiet vann Skolmästerskapen

15 mars 2022 avgjordes årets upplaga av Skolmästerskapen i bageri i Göteborg. Vinnare blev Hushagsgymnasiet från Borlänge.

De kan vinna SM Unga Bagare 2022

Sju lyckliga finalister från hela landet står nu redo för att göra upp om vem som är Sveriges bästa unga bagare 2022.

Konditor-EM flyttas till mars 2022

Coupe du Monde de la Pâtisserie, European selection flyttad till 28-29 mars. 

De bakar växtbaserat

Fler och fler testar vegetariska och veganska alternativ en, flera eller alla dagar i veckan.   

Så lätt är det att baka veganskt

Vi lägger fokus på att hjälpa dig med smarta lösningar och enkla recept.

Så vill Dobla sätta sista touchen

Vi har träffat vår partner Dobla för ett samtal om deras handgjorda chokladpynt.

Laktosfri favorit från KåKå

Trots att knappt ett år har passerat sedan KåKå lanserade laktosfri vaniljkräm har den redan hunnit bli en favorit på många bagerier.

Lök- och potatismacka vann Mack-SM

Det står klart att Mikaela Eliasson, Solna, nu kan titulera sig som Sveriges bästa mack-makare.

När Miljö och Hälsa knackar på

Följ med bakom kulisserna under en livsmedelskontroll. Så förbereder du dig på bästa sätt

Kasper Kleihs är Årets Konditor

Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021

Bageriet bytte till flytande bakhjälpmedel

”Jättebra bakresultat och bra för att undvika E-nummer”

Godis på Instagram

Vi har trendspanat egentillverkat godis på Instagram inför höstens stora högtider. 

Lyckas med bröden

För att förenkla din produktion vill vi tipsa om våra fantastiska brödbaser. 

Det här är Credin Sverige

Vi har träffat marknadschef Kent-Inge Ohlsson för att ta reda på mer om deras produktion. 

BakeIT är nyckeln till lönsamhet

Rätt kalkyl och rätt pris på bageriets produkter är A och O för en lönsam och hållbar verksamhet. 

Hemester

Tänk att få starta dagen med kaffe och pain au chocolat innan tågluffen i Frankrike rullar vidare, eller att käka nyfriterade och överdådiga donuts till ljudet av gula taxibilar på Manhattan.

Nya affärsmöjligheter

Smakfullt Magasin har träffat några kunder som ger sin syn på hur de har utvecklat sin business under pandemin - självklart med en baguettelängds avstånd.

Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 är utsedd

Det är Victoria Tobisson Lind från Hovås i Göteborg som nu kan titulera sig svensk juniormästare i bageri.

Resultat SM Unga Bagare 2021

SM Unga Bagare har funnits sedan 1990 och är det svenska mästerskapet för bagare upp till 24 år.

De åtta finalisterna i SM Unga Bagare 2021

Måndag 15 mars avgörs SM Unga Bagare. Här är finalisterna som gör upp om titeln. 

De leder landslaget

Anders Oskarsson och Ted Johansson nya ledare i Konditorlandslaget som jobbar vidare mot framflyttat Konditor-VM.

Flytande bakhjälpmedel

KåKå lanserar ett helt nytt sortiment av bakhjälpmedel, FermenSon. Tre nya produkter finns  – en mjukgörare, en för volym och en för att baka över frys.

Nya generationens bakhjälpmedel

Samarbete mellan KåKå, Sonneveld och European Bakery Innovation Centre 

Mack-SM 2020

Södermalms Hembrännare är namnet på Sveriges bästa macka 2020. Efter en intensiv final av Mack-SM stod det klart att Gabriel Olsson, Stockholm, kammade hem vinsten.  

Laktosfri vaniljkräm

I Frödinge i Småland börjar man göra laktosfri vaniljkräm åt KåKå.

Mjölkallergi och laktosintolerans 

Fel allergen på fel tallrik kan vara livsfarligt. Så hur ser det ut för personer med mjölkallergi och laktosintolerans?

Trendspaning på Formex

Färger, former och design är ett naturligt inslag i vår bransch. Vi lyfte blicken bort från branschen och besökte den största mässan och mötesplatsen för Nordisk design - Formex.

Bridor

Kavlade produkter hör till en lyxig fika eller är själva finalen på en fantastisk frukost. Men går det att få en magisk croissant från en fabrik? 

Den nya normala?

När vi nu går in i hösten 2020 frågar sig alla när Corona kommer att vara över och vi kan återgå till livet som det såg ut före det här märkligt annorlunda året.

Nya färgerna ersätter "Hjärtat"

Efter 15 år lanserar KåKå uppföljaren - en serie med olika färger som ligger i tiden och lätt kan väljas efter den egna butikens stil och känsla.

Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra

Säkerhet och kvalitet har högsta prioritet på KåKå. Majoriteten av det som produceras av Gafs går till livsmedelsbranschen med höga krav på livsmedelssäkerhet.

Smaker från Asien

Influenser från öst är hetare än någonsin. Food & Friends har slagit fast att den största trenden inom mat år 2020 är just asiatiskt.

Montadar Kanbar är Årets Bagare 2020

Montadar som jobbar på Bageri Bullar&Bröd i Stockholm imponerade stort på juryn med sina klassiska smaker och innovativa former och kan nu titulera sig Årets bagare, tillika svensk mästare för professionella bagare.

Josefine Pagander vinner SM Unga Bagare 2020

Efter fem timmars intensiv bakning för att skapa bullar, bröd och skulpturer av mjöl, vatten och kryddor står det klart att Josefine Pagander tar hem titeln svensk juniormästare i bageri.

Skolmästerskapen 2020

Skolmästerskapen för bagare 2020 avgjordes 10 mars.
Placeringar:
1:a Jenny Nyströmskolan, Kalmar
2:a Hushagsgymnasiet, Borlänge
3:a Ester Mosessons gymnasium, Göteborg

Konditorlandslaget näst bäst i Europa

Efter en intensiv tävling stod det klart att laget belönades med silvermedaljen.

De kan vinna Årets Bagare 2020

Årets Bagare 2020 avgörs i Göteborg 9-12 mars. Här är finalisterna.

Finalisterna i SM Unga Bagare 2020

Nu är det klart vilka de nio lyckliga unga bagare som kvalificerat sig till SM Unga Bagare 2020 är.

Viktor Lind - vinnare av Mack-SM 2019

Kål me Morot är namnet på Sveriges godaste macka 2019. Det avgjordes i november under den intensiva finalen i Mack-SM där Viktor Lind från Älmhult tog revansch och kammade hem vinsten.

Konditorlandslaget siktar mot Konditor-VM 2021

Nu är det dags för ett nykomponerat landslag att representera branschen och Sverige. Första stoppet är Oslo och Nordic Pastry Cup.

Älskade Pizza

TRENDSPANING Vi har tidigare trendspanat fika i det söta Malmö och ätit frukost och brunch i Stockholm. Nu tar vi tåget till Köpenhamn med målet att äta den bästa pizzan utanför Italien.

Det röda guldet

Snart är det jul igen och vi fullkomligt älskar lussebullar. Men vad vore bullarna utan den speciella smaken och färgen från saffran? Vi reder ut hur produktionen går till och varför priset är så högt.

Fantastiska frukost!

TRENDSPANING Vi snörar på oss gympaskorna lite extra hårt för en lång tisdagspromenad runtom i den svenska huvudstaden för att utforska den allt mer populära (och fantastiska!) frukosten.

Följ med till Feldt’s Fisk

Vi besöker det lilla fiskesamhället på västkusten för att ta reda på varför hållbarhet är så viktigt för Feld´s Fisk.

De säkerställer högsta kvalitet på dina produkter

Höga krav på samtliga leverantörer och noggranna kontroller på varorna som levereras till KåKå gör att du kan vara trygg med produkterna du serverar i din butik.

Alexander Pelli är Årets Bagare

Årets Bagare 2019 är avgjort. Alexander Pelli från Uddevalla som jobbar på Bageri Petrus i Stockholm kammar hem förstaplatsen och kan nu titulera sig Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.

Fanny Johansson är Svensk Mästare för Unga Bagare

Efter fem intensiva timmar i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg står det klart att Fanny Johansson tar hem titeln Svensk Mästare för Unga Bagare 2019.

Socker, choklad och is - nu ska alla timmar av övning utmynna i perfektion

Här är laget som har medaljer i överflöd från framgångsrika tävlingskarriärer. Men de saknar framgångar i den största branschtävlingen, Konditor-VM i Lyon. Efter mycket slit står de nu redo att testa sitt bidrag Mother Nature på den kräsna juryn.

Grattis Christian Eek till silvermedaljen i kock-VM!

Vår kollega Christian Eek tog hem silvermedaljen tillsammans med Skåne Kulinar när Culinary World Cup avgjordes i helgen. Han ansvarade för lagets fem petit fourer samt ingick i lagets dessertteam.

Zero-waste mackan Mack-Gyver är Sveriges bästa macka 2018

Dagsgammalt surdegsbröd bakat med fullkorn, rivet rödbets- och morotsskal samt lingon, toppad med morotshummus, råpanerad rödbeta, blastsallad och lingongrette är Sveriges bästa macka 2018.

Du kanske också är intresserad av...


Utveckla ditt hantverk

Kurser

Inspireras till nya koncept

Inspirationsbroschyrer

Öka din lönsamhet med rätt kalkyl

BakeIT
Laddar
Laddar