Dekormarsipan Extra Vit ersätter Marsipan Extra Vit

den 24 maj 2022
Med anledning av kommande EU-förbud mot det vita färgämnet E171 (titandioxid), som träder i kraft 2022-08-07, har KåKå tagit fram en ersättningsartikel för 048041 Marsipan Extra vit. Den nya artikeln kommer att heta 041231 Dekormarsipan Extra Vit.

NYHET! Går att beställa från slutet av juni.

041231 Dekormarsipan Extra Vit
• Smidig och lättarbetad
• Perfekt för studenttårtor och bröllopstårtor
• Innehåller 15% mandel
• Fin vit färg
• Producerad av Odense Marcipan

Så tog KåKå fram Dekormarsipan Extra Vit


Så fort EU 2021 fattade beslut om att förbjuda titandioxid (E171) påbörjade produktutvecklarna på KåKå sina tester och provbakningar för att hitta en ersättare till den populära produkten Marsipan Extra Vit, som ofta används på bröllopstårtor och studenttårtor.


Tillsammans med kollegorna på Odense Marcipan utvecklades en hybrid mellan sugar paste och marsipan som är smidig och lättarbetad och som framför allt har en väldigt ljus vit färg. Eftersom den vita färgen uppnås med socker och stärkelse så är det en sötare produkt än vår traditionella marsipan. Mandelmängden är dock tillräcklig för att balansera smaken och ge den klassiska nötiga karaktären.

- Vi är stolta över att vi fått till funktionen och färgen i dekormarsipanen, och att vi lyckades på mindre än ett år efter EU-beslutet så att vi kan börja leverera till våra kunder inför högsommarens alla fester, berättar Christian Eek som är en av produktutvecklarna på KåKå som bidragit i projektet.
 
Laddar
Laddar