Fyrkornsbas 25 kg
Fyrkornsbas är en brödbas av råg med surdeg och frö för grova brödsorter. Innehåller korngrits, mältade rågflingor, linfrö, havrekli, rågflingor och surdeg.
Beskrivning
Fyrkornsbas är en brödbas av råg med surdeg och frö för grova brödsorter. Innehåller korngrits, mältade rågflingor, linfrö, havrekli, rågflingor och surdeg.
Användning
25% dosering på mjölvikt. Grundrecept: 1000g Vatten, 1500g Extra bagerivetemjöl, 500g Fyrkornsbas, 100g Sirap Mörkbrun, 80g Jäst, 50g Margarin. Degtemperatur: 27 grader. Blanda alla ingredienserna 2+7 minuter. Liggtid: 20 minuter. Slå upp till önskad storlek (bröd 600g / baguetter 400g / bullar 70g). Jäs i jässkåp och baka av.