Konditorlandslaget tipsar om julgodis och önskar alla en riktigt God Jul!
Recept: Pia Cedvall
Foto: znapshot.se
Foto: znapshot.se
I dagens lucka tar vi hjälp av Pia Cedvall från Konditorlandslaget som tipsar om julgodis. Och inte vilket godis som helst – det blir en mörk och en ljus chokladpepparkaksfudge!
Julgodis
1570 g
Artnr. Namn
Vikt (g)
666039 Kanel mald
5
Kanelstång
3 st
666032 Ingefära mald
5
666071 Nejlika mald
5
27813 Vispgrädde 36%
500
20391 Glukossirap
500
20239 Strösocker
600
27302 Smör normalsaltat
70
Plus
Artnr. Namn
Vikt (g)
Caramelia 36%, Valrhona, för ljus fudge
400
Manjari 64%, Valrhona, för mörk fudge
400
Liknande produkter från KåKå sortiment
46321 Belcolade Lait Caramel
400
46307 Belcolade Peru 64
400
Beskrivning: Lägg kryddor i den kalla grädden över natten (12 timmar).
Koka upp ”kryddgrädden” och sila. Tillsätt glukos och strösocker, koka upp blandningen till 122°C. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt smör och choklad. Rör ihop till en homogen smet. Fodra en bakform med bakplåtspapper. Häll upp fudgen i formen. Låt stå i rumstemperatur i minst 1 dygn.
Montering: Skär i kuber och servera.
Koka upp ”kryddgrädden” och sila. Tillsätt glukos och strösocker, koka upp blandningen till 122°C. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt smör och choklad. Rör ihop till en homogen smet. Fodra en bakform med bakplåtspapper. Häll upp fudgen i formen. Låt stå i rumstemperatur i minst 1 dygn.
Montering: Skär i kuber och servera.
Om Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget drivs av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Visionen är att inspirera och sprida kunskap i branschen under sin väg mot tävlingsframgångar!
Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar.
Pia Cedvall
Foto: Joachim Karlsson
Foto: Joachim Karlsson
Lagbild
Foto: Joachim Karlsson
Foto: Joachim Karlsson