Raspberry Pie
Recept: Magnus Hellman
Fler recept hittar du på BakeIT.se
Fler recept hittar du på BakeIT.se
Ljuvliga Hallonmuffins med frasig mördeg på toppen.
Cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
01770 Muffinsmix Neutral
1 000
15193 Rapsolja KåKå
400
Vatten
400
46184 Topfil Hallon 60%
600
GR Mördeg
600
20212 Dekorationsflorsocker
50
Totalt
3 050
Mördeg - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör normalsalt Valio
1 000
20239 Strösocker
500
21725 Helägg flytande
150
364141 Vanillinsocker
50
22818 Vetemjöl Konditori
1 500
Totalt
3 200
Raspberry Pie
1. Riv kall mördeg på ett rivjärn och sätt på frys.
2. Blanda alla ingredienser väl med vinge i 5–7 minuter på mellanhastighet.
3. Fyll muffinsformar till två tredjedelar (cirka 70 gram) och spritsa i Topfil Hallon. Strö över riven mördeg och baka av på 180°C i 20–25 minuter. Damma med florsocker.
Mördeg - grundrecept
1. Blanda smör och socker.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en deg.