Báhn Mi
Recept: Yohan Volle
Glöm köttbulls- och rödbetsbaguetten! Nu fyller vi istället brödet med syrade grönsaker, kycklingfilé och chilisås - och i ett nafs är den sensationella smakexplosionen ett faktum!
Báhn Mi (1 portion)
Artnr. Namn
Vikt (g)
59984 Baguette
175
GR Syrade grönsaker
30
34126 Sriracha Chilisås
5
58400 Kycklingfilé stekt
45
Koriander, färsk
Några blad
Syrade grönsaker
Blanda 1 del socker, 1 del salt och 2 delar vinäger. Skiva valfria grönsaker, förslagsvis morot, rättika och gurka väldigt tunt - gärna med mandolin om möjligt. Lägg grönsakerna i lagen och blanda runt. Låt vila i minst 30 minuter.
Báhn Mi
Baka av baguetten enligt anvisningarna på förpackningen. Syra snabbt grönsakerna och skiva den stekta kycklingen i tunna skivor. Dela baguetten och droppa i lite Sriracha jämt fördelat i brödet. Lägg i de syrade grönsakerna och toppa med skivad kyckling samt färsk koriander. Droppa gärna över ytterligare lite Sriracha för extra hetta. Servera kall som den är, eller värm lätt i smörgåsgrill.