-
Maja från Gelaterian i Göteborg vann Glass SM-2023. Det står klart efter att finalen avgjorts på Stockholmsmässan 30 mars.
-
Julia Holmqvist kan titulera sig svensk juniormästare i bageri 2023. Det står klart efter finalen av SM Unga Bagare som avgjordes i mars.
-
Svenska Juniorbagarlandslaget tog en välförtjänt silvermedalj när VM för unga bagare avgjordes i Taiwan i början av 2023.
-
Vi vet att tiden inte alltid räcker till. Därför har vi tagit fram våra konditoribaser som hjälper dig att lyckas i konditoriet.
-
Muffins kan ätas årets om och vi har därför tagit fram tolv stycken utsökta recept på alltifrån matiga höstmuffins till fluffiga sommarmuffins.
-
Använd våra fina bakformar till dina muffins. De lekfulla budskapen och pastellfärgerna kommer garanterat förhöja köplusten hos dina kunder.
-
Vi har besökt fyra västsvenska företag med olika stil och inriktning men med en sak gemensamt – de följer sitt koncept och varumärke till 100 procent.
-
Intresset för att lyfta sina produkter med säljande förpackningar är något som fortsätter att öka. Vi har besökt PG Etikett som trycker dekaler på uppdrag av KåKå.
-
Lyft dina förpackningar med dekaler och band i trendiga pastellfärger.
-
Montadar ”Montis” Kanbar, konditor på Bullar & Bröd, är svensk mästare i pralinhantverk 2022.
-
Efter två intensiva tävlingsdagar står det klart att Josefine Pagander från Göteborg är Årets Konditor 2022, tillika svensk mästare för professionella konditorer.
-
Det står klart efter att Sveriges största smörgås-tävling Mack-SM avgjordes i november på Stockholmsmässan.
-
Sociala medier har blivit en allt viktigare kanal för att nå ut med sitt varumärke.
-
Här delar fotograf Charlotte Strömwall med sig av några smarta tips till bagaren och konditorn som vill lyfta sina egna bilder.
-
Hitta ditt eget sätt att arbeta med sociala medier och öka försäljning.
-
Kennys Gelato är svensk mästare i glass. Det står klart efter att Glass-SM avgjorts på GastroNord i april.
-
Konditorlandslaget tog silver när konditor-EM Coupe d'Europe de la Pâtisserie avgjordes i Paris i mars 2022. Det innebär att laget är kvalificerat till Konditor-VM i januari 2023.
-
KåKå kompletterar sitt sortiment inom choklad. Nu lanserar vi en standardchoklad under eget varumärke.
-
Nu går KåKå över till svensk råvara i sortimentet med traditionella charkprodukter. Det innebär att det breda och konkurrenskraftiga sortimentet blir ännu starkare.
-
Ta del av vår nya toppenbroschyr (!) där vi har samlat massor av smarta tips och inspiration på hur du kan utveckla dina produkter med olika sorters toppings.
-
Svenska Juniorbagarlandslaget vann brons när VM för Unga Bagare avgjordes i Berlin i juni.
-
Efter fem intensiva tävlingstimmar så står det klart att Andrea Wiberg, 22 år, är svensk juniormästare i bageri 2022.
-
15 mars 2022 avgjordes årets upplaga av Skolmästerskapen i bageri i Göteborg. Vinnare blev Hushagsgymnasiet från Borlänge.
-
Sju lyckliga finalister från hela landet står nu redo för att göra upp om vem som är Sveriges bästa unga bagare 2022.
-
Coupe du Monde de la Pâtisserie, European selection flyttad till 28-29 mars.
-
Fler och fler testar vegetariska och veganska alternativ en, flera eller alla dagar i veckan.
-
Vi lägger fokus på att hjälpa dig med smarta lösningar och enkla recept.
-
Trots att knappt ett år har passerat sedan KåKå lanserade laktosfri vaniljkräm har den redan hunnit bli en favorit på många bagerier.
-
Vi har träffat vår partner Dobla för ett samtal om deras handgjorda chokladpynt.
-
Det står klart att Mikaela Eliasson, Solna, nu kan titulera sig som Sveriges bästa mack-makare.
-
Följ med bakom kulisserna under en livsmedelskontroll. Så förbereder du dig på bästa sätt.
-
Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021.
-
”Jättebra bakresultat och bra för att undvika E-nummer”.
-
Vi har trendspanat egentillverkat godis på Instagram inför höstens stora högtider.
-
För att förenkla din produktion vill vi tipsa om våra fantastiska brödbaser.
-
Vi har träffat marknadschef Kent-Inge Ohlsson för att ta reda på mer om deras produktion.
-
Rätt kalkyl och rätt pris på bageriets produkter är A och O för en lönsam och hållbar verksamhet.
-
Tänk att få starta dagen med kaffe och pain au chocolat innan tågluffen i Frankrike rullar vidare, eller att käka nyfriterade och överdådiga donuts till ljudet av gula taxibilar på Manhattan.
-
Smakfullt Magasin har träffat några kunder som ger sin syn på hur de har utvecklat sin business under pandemin - självklart med en baguettelängds avstånd.
-
Det är Victoria Tobisson Lind från Hovås i Göteborg som nu kan titulera sig svensk juniormästare i bageri.
-
SM Unga Bagare har funnits sedan 1990 och är det svenska mästerskapet för bagare upp till 24 år.
-
Måndag 15 mars avgörs SM Unga Bagare. Här är finalisterna som gör upp om titeln.
-
Anders Oskarsson och Ted Johansson nya ledare i Konditorlandslaget som jobbar vidare mot framflyttat Konditor-VM.
-
KåKå lanserar ett helt nytt sortiment av bakhjälpmedel, FermenSon. Tre nya produkter finns – en mjukgörare, en för volym och en för att baka över frys.
-
Samarbete mellan KåKå, Sonneveld och European Bakery Innovation Centre.
-
Södermalms Hembrännare är namnet på Sveriges bästa macka 2020. Efter en intensiv final av Mack-SM stod det klart att Gabriel Olsson, Stockholm, kammade hem vinsten.
-
I Frödinge i Småland börjar man göra laktosfri vaniljkräm åt KåKå.
-
Fel allergen på fel tallrik kan vara livsfarligt. Så hur ser det ut för personer med mjölkallergi och laktosintolerans?
-
Färger, former och design är ett naturligt inslag i vår bransch. Vi lyfte blicken bort från branschen och besökte den största mässan och mötesplatsen för Nordisk design - Formex.
-
Kavlade produkter hör till en lyxig fika eller är själva finalen på en fantastisk frukost. Men går det att få en magisk croissant från en fabrik?
-
När vi nu går in i hösten 2020 frågar sig alla när Corona kommer att vara över och vi kan återgå till livet som det såg ut före det här märkligt annorlunda året.
-
Efter 15 år lanserar KåKå uppföljaren - en serie med olika färger som ligger i tiden och lätt kan väljas efter den egna butikens stil och känsla.
-
Säkerhet och kvalitet har högsta prioritet på KåKå. Majoriteten av det som produceras av Gafs går till livsmedelsbranschen med höga krav på livsmedelssäkerhet.
-
Influenser från öst är hetare än någonsin. Food & Friends har slagit fast att den största trenden inom mat år 2020 är just asiatiskt.
-
Montadar som jobbar på Bageri Bullar&Bröd i Stockholm imponerade stort på juryn med sina klassiska smaker och innovativa former och kan nu titulera sig Årets bagare, tillika svensk mästare för professionella bagare.
-
Efter fem timmars intensiv bakning för att skapa bullar, bröd och skulpturer av mjöl, vatten och kryddor står det klart att Josefine Pagander tar hem titeln svensk juniormästare i bageri.
-
Skolmästerskapen för bagare 2020 avgjordes 10 mars.
Placeringar:
1:a Jenny Nyströmskolan, Kalmar
-
Efter en intensiv tävling stod det klart att laget belönades med silvermedaljen.
-
Nu är det klart vilka de nio lyckliga unga bagare som kvalificerat sig till SM Unga Bagare 2020 är.
-
Årets Bagare 2020 avgörs i Göteborg 9-12 mars. Här är finalisterna.
-
Kål me Morot är namnet på Sveriges godaste macka 2019. Det avgjordes i november under den intensiva finalen i Mack-SM där Viktor Lind från Älmhult tog revansch och kammade hem vinsten.
-
Nu är det dags för ett nykomponerat landslag att representera branschen och Sverige. Första stoppet är Oslo och Nordic Pastry Cup.
-
TRENDSPANING Vi har tidigare trendspanat fika i det söta Malmö och ätit frukost och brunch i Stockholm. Nu tar vi tåget till Köpenhamn med målet att äta den bästa pizzan utanför Italien.
-
Snart är det jul igen och vi fullkomligt älskar lussebullar. Men vad vore bullarna utan den speciella smaken och färgen från saffran? Vi reder ut hur produktionen går till och varför priset är så högt.
-
TRENDSPANING Vi snörar på oss gympaskorna lite extra hårt för en lång tisdagspromenad runtom i den svenska huvudstaden för att utforska den allt mer populära (och fantastiska!) frukosten.
-
Vi besöker det lilla fiskesamhället på västkusten för att ta reda på varför hållbarhet är så viktigt för Feld´s Fisk.
-
Vår kollega Christian Eek tog hem silvermedaljen tillsammans med Skåne Kulinar när Culinary World Cup avgjordes i helgen. Han ansvarade för lagets fem petit fourer samt ingick i lagets dessertteam.
-
Årets Bagare 2019 är avgjort. Alexander Pelli från Uddevalla som jobbar på Bageri Petrus i Stockholm kammar hem förstaplatsen och kan nu titulera sig Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.
-
Efter fem intensiva timmar i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg står det klart att Fanny Johansson tar hem titeln Svensk Mästare för Unga Bagare 2019.