Branschkoll

  • Sveriges glassmästare 2023
    Maja från Gelaterian i Göteborg vann Glass SM-2023. Det står klart efter att finalen avgjorts på Stockholmsmässan 30 mars.  
  • Hon vann SM Unga Bagare
    Julia Holmqvist kan titulera sig svensk juniormästare i bageri 2023. Det står klart efter finalen av SM Unga Bagare som avgjordes i mars.
  • Näst bäst i världen
    Svenska Juniorbagarlandslaget tog en välförtjänt silvermedalj när VM för unga bagare avgjordes i Taiwan i början av 2023.  
  • Konditoribaser
    Vi vet att tiden inte alltid räcker till. Därför har vi tagit fram våra konditoribaser som hjälper dig att lyckas i konditoriet.  
  • Månadens muffins
    Muffins kan ätas årets om och vi har därför tagit fram tolv stycken utsökta recept på alltifrån matiga höstmuffins till fluffiga sommarmuffins.
  • Nya bakformar
    Använd våra fina bakformar till dina muffins. De lekfulla budskapen och pastellfärgerna kommer garanterat förhöja köplusten hos dina kunder.
  • Helheten skapar ditt varumärke
    Vi har besökt fyra västsvenska företag med olika stil och inriktning men med en sak gemensamt – de följer sitt koncept och varumärke till 100 procent.
  • Högt tryck på tryckeriet
    Intresset för att lyfta sina produkter med säljande förpackningar är något som fortsätter att öka. Vi har besökt PG Etikett som trycker dekaler på uppdrag av KåKå.
  • Nya band och dekaler till påsk
    Lyft dina förpackningar med dekaler och band i trendiga pastellfärger. 
  • Svensk mästare i pralinhantverk 2022
    Montadar ”Montis” Kanbar, konditor på Bullar & Bröd, är svensk mästare i pralinhantverk 2022.
  • Josefine Pagander vinner Årets Konditor 2022
    Efter två intensiva tävlingsdagar står det klart att Josefine Pagander från Göteborg är Årets Konditor 2022, tillika svensk mästare för professionella konditorer.
  • Lina Lundqvist gör Sveriges bästa macka
    Det står klart efter att Sveriges största smörgås-tävling Mack-SM avgjordes i november på Stockholmsmässan.  
  • Så lyckas du på sociala medier
    Sociala medier har blivit en allt viktigare kanal för att nå ut med sitt varumärke.  
  • Ta bättre bilder
    Här delar fotograf Charlotte Strömwall med sig av några smarta tips till bagaren och konditorn som vill lyfta sina egna bilder.  
  • Proffsen om att sälja online
    Hitta ditt eget sätt att arbeta med sociala medier och öka försäljning.
  • Kennys Gelato vann Glass-SM 2022
    Kennys Gelato är svensk mästare i glass. Det står klart efter att Glass-SM avgjorts på GastroNord i april.
  • Silver i Konditor-EM
    Konditorlandslaget tog silver när konditor-EM Coupe d'Europe de la Pâtisserie avgjordes i Paris i mars 2022. Det innebär att laget är kvalificerat till Konditor-VM i januari 2023.  
  • KåKå lanserar standardchoklad
    KåKå kompletterar sitt sortiment inom choklad. Nu lanserar vi en standardchoklad under eget varumärke.  
  • Ny mark med svensk chark
    Nu går KåKå över till svensk råvara i sortimentet med traditionella charkprodukter. Det innebär att det breda och konkurrenskraftiga sortimentet blir ännu starkare.  
  • Sikta mot toppen
    Ta del av vår nya toppenbroschyr (!) där vi har samlat massor av smarta tips och inspiration på hur du kan utveckla dina produkter med olika sorters toppings.  
  • Juniorbagarlandslaget tredje bäst i världen
    Svenska Juniorbagarlandslaget vann brons när VM för Unga Bagare avgjordes i Berlin i juni.  
  • Andrea Wiberg vinner SM Unga Bagare 2022
    Efter fem intensiva tävlingstimmar så står det klart att Andrea Wiberg, 22 år, är svensk juniormästare i bageri 2022.
  • Hushagsgymnasiet vann Skolmästerskapen
    15 mars 2022 avgjordes årets upplaga av Skolmästerskapen i bageri i Göteborg. Vinnare blev Hushagsgymnasiet från Borlänge.
  • De kan vinna SM Unga Bagare 2022
    Sju lyckliga finalister från hela landet står nu redo för att göra upp om vem som är Sveriges bästa unga bagare 2022.
  • Konditor-EM flyttas till mars 2022
    Coupe du Monde de la Pâtisserie, European selection flyttad till 28-29 mars.  
  • De bakar växtbaserat
    Fler och fler testar vegetariska och veganska alternativ en, flera eller alla dagar i veckan.    
  • Så lätt är det att baka veganskt
    Vi lägger fokus på att hjälpa dig med smarta lösningar och enkla recept.
  • Laktosfri favorit från KåKå
    Trots att knappt ett år har passerat sedan KåKå lanserade laktosfri vaniljkräm har den redan hunnit bli en favorit på många bagerier.
  • Så vill Dobla sätta sista touchen
    Vi har träffat vår partner Dobla för ett samtal om deras handgjorda chokladpynt.
  • Lök- och potatismacka vann Mack-SM
    Det står klart att Mikaela Eliasson, Solna, nu kan titulera sig som Sveriges bästa mack-makare.
  • När Miljö och Hälsa knackar på
    Följ med bakom kulisserna under en livsmedelskontroll. Så förbereder du dig på bästa sätt.
  • Kasper Kleihs är Årets Konditor
    Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021.
  • Bageriet bytte till flytande bakhjälpmedel
    ”Jättebra bakresultat och bra för att undvika E-nummer”.
  • Godis på Instagram
    Vi har trendspanat egentillverkat godis på Instagram inför höstens stora högtider.  
  • Lyckas med bröden
    För att förenkla din produktion vill vi tipsa om våra fantastiska brödbaser.  
  • Det här är Credin Sverige
    Vi har träffat marknadschef Kent-Inge Ohlsson för att ta reda på mer om deras produktion.  
  • BakeIT är nyckeln till lönsamhet
    Rätt kalkyl och rätt pris på bageriets produkter är A och O för en lönsam och hållbar verksamhet.  
  • Hemester
    Tänk att få starta dagen med kaffe och pain au chocolat innan tågluffen i Frankrike rullar vidare, eller att käka nyfriterade och överdådiga donuts till ljudet av gula taxibilar på Manhattan.
  • Nya affärsmöjligheter
    Smakfullt Magasin har träffat några kunder som ger sin syn på hur de har utvecklat sin business under pandemin - självklart med en baguettelängds avstånd.
  • Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 är utsedd
    Det är Victoria Tobisson Lind från Hovås i Göteborg som nu kan titulera sig svensk juniormästare i bageri.
  • Resultat SM Unga Bagare 2021
    SM Unga Bagare har funnits sedan 1990 och är det svenska mästerskapet för bagare upp till 24 år.
  • De åtta finalisterna i SM Unga Bagare 2021
    Måndag 15 mars avgörs SM Unga Bagare. Här är finalisterna som gör upp om titeln.  
  • De leder landslaget
    Anders Oskarsson och Ted Johansson nya ledare i Konditorlandslaget som jobbar vidare mot framflyttat Konditor-VM.
  • Flytande bakhjälpmedel
    KåKå lanserar ett helt nytt sortiment av bakhjälpmedel, FermenSon. Tre nya produkter finns  – en mjukgörare, en för volym och en för att baka över frys.
  • Nya generationens bakhjälpmedel
    Samarbete mellan KåKå, Sonneveld och European Bakery Innovation Centre.
  • Mack-SM 2020
    Södermalms Hembrännare är namnet på Sveriges bästa macka 2020. Efter en intensiv final av Mack-SM stod det klart att Gabriel Olsson, Stockholm, kammade hem vinsten.  
  • Laktosfri vaniljkräm
    I Frödinge i Småland börjar man göra laktosfri vaniljkräm åt KåKå.
  • Mjölkallergi och laktosintolerans
    Fel allergen på fel tallrik kan vara livsfarligt. Så hur ser det ut för personer med mjölkallergi och laktosintolerans?
  • Trendspaning på Formex
    Färger, former och design är ett naturligt inslag i vår bransch. Vi lyfte blicken bort från branschen och besökte den största mässan och mötesplatsen för Nordisk design - Formex.
  • Bridor
    Kavlade produkter hör till en lyxig fika eller är själva finalen på en fantastisk frukost. Men går det att få en magisk croissant från en fabrik?  
  • Den nya normala?
    När vi nu går in i hösten 2020 frågar sig alla när Corona kommer att vara över och vi kan återgå till livet som det såg ut före det här märkligt annorlunda året.
  • Nya färgerna ersätter "Hjärtat"
    Efter 15 år lanserar KåKå uppföljaren - en serie med olika färger som ligger i tiden och lätt kan väljas efter den egna butikens stil och känsla.
  • Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra
    Säkerhet och kvalitet har högsta prioritet på KåKå. Majoriteten av det som produceras av Gafs går till livsmedelsbranschen med höga krav på livsmedelssäkerhet.
  • Smaker från Asien
    Influenser från öst är hetare än någonsin. Food & Friends har slagit fast att den största trenden inom mat år 2020 är just asiatiskt.
  • Montadar Kanbar är Årets Bagare 2020
    Montadar som jobbar på Bageri Bullar&Bröd i Stockholm imponerade stort på juryn med sina klassiska smaker och innovativa former och kan nu titulera sig Årets bagare, tillika svensk mästare för professionella bagare.
  • Josefine Pagander vinner SM Unga Bagare 2020
    Efter fem timmars intensiv bakning för att skapa bullar, bröd och skulpturer av mjöl, vatten och kryddor står det klart att Josefine Pagander tar hem titeln svensk juniormästare i bageri.
  • Skolmästerskapen 2020
    Skolmästerskapen för bagare 2020 avgjordes 10 mars.
    Placeringar:
    1:a Jenny Nyströmskolan, Kalmar
  • Konditorlandslaget näst bäst i Europa
    Efter en intensiv tävling stod det klart att laget belönades med silvermedaljen.
  • Finalisterna i SM Unga Bagare 2020
    Nu är det klart vilka de nio lyckliga unga bagare som kvalificerat sig till SM Unga Bagare 2020 är.
  • De kan vinna Årets Bagare 2020
    Årets Bagare 2020 avgörs i Göteborg 9-12 mars. Här är finalisterna.
  • Viktor Lind - vinnare av Mack-SM 2019
    Kål me Morot är namnet på Sveriges godaste macka 2019. Det avgjordes i november under den intensiva finalen i Mack-SM där Viktor Lind från Älmhult tog revansch och kammade hem vinsten.
  • Konditorlandslaget siktar mot Konditor-VM 2021
    Nu är det dags för ett nykomponerat landslag att representera branschen och Sverige. Första stoppet är Oslo och Nordic Pastry Cup.
  • Älskade Pizza
    TRENDSPANING Vi har tidigare trendspanat fika i det söta Malmö och ätit frukost och brunch i Stockholm. Nu tar vi tåget till Köpenhamn med målet att äta den bästa pizzan utanför Italien.
  • Det röda guldet
    Snart är det jul igen och vi fullkomligt älskar lussebullar. Men vad vore bullarna utan den speciella smaken och färgen från saffran? Vi reder ut hur produktionen går till och varför priset är så högt.
  • Fantastiska frukost!
    TRENDSPANING Vi snörar på oss gympaskorna lite extra hårt för en lång tisdagspromenad runtom i den svenska huvudstaden för att utforska den allt mer populära (och fantastiska!) frukosten.
  • Följ med till Feldt’s Fisk
    Vi besöker det lilla fiskesamhället på västkusten för att ta reda på varför hållbarhet är så viktigt för Feld´s Fisk.
  • Grattis Christian Eek till silvermedaljen i kock-VM!
    Vår kollega Christian Eek tog hem silvermedaljen tillsammans med Skåne Kulinar när Culinary World Cup avgjordes i helgen. Han ansvarade för lagets fem petit fourer samt ingick i lagets dessertteam.
  • Alexander Pelli är Årets Bagare
    Årets Bagare 2019 är avgjort. Alexander Pelli från Uddevalla som jobbar på Bageri Petrus i Stockholm kammar hem förstaplatsen och kan nu titulera sig Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.
  • Fanny Johansson är Svensk Mästare för Unga Bagare
    Efter fem intensiva timmar i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg står det klart att Fanny Johansson tar hem titeln Svensk Mästare för Unga Bagare 2019.

Du kanske också är intresserad av...


Utveckla ditt hantverk

Kurser 

Inspireras till nya koncept

Inspirationsbroschyrer 

Öka din lönsamhet med rätt kalkyl

BakeIT 
Laddar
Laddar