Laxknäcke

Recept: Magnus Hellman

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Varmrökt lax med tillbehör serverat på en bit smakrikt surdegsknäckebröd bakat med honung och havssalt. 


Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Surdegsknäckebröd
40
55139 Laxfilé varmrökt
70
21821 Ägg frigående L
50
Avokado
40
27175 Gräddfil AR
40
Rödlök
5
Gräslök färsk/frusen
2
Ärtskott
2
Totalt
249


Surdegsknäckebröd - grundrecept

271016 Standardmjölk 3% AR
1 000
22825 Grahamsmjöl Grovt
1 200
22802 Bagerivetemjöl Ex
400
22835 Rågmjöl Grovt
300
83507 Honung Flyt Akacia
200
01739 Rågsurdeg 60i flyt
200
214071 Jäst Bageri Original
100
15124 Vetebrödsmargarin SG
100
21133 Havssalt
40
Totalt
3 540
 
Arbetsbeskrivning - grundrecept

Degbearbetning
3+5 minuter
Liggtid
120 min
Rasktid
60 min
Insättningstemperatur
170°C
Avbakningstemperatur
170°C
 
 
Laxknäcke: Koka ägg (löskokta cirka 6 minuter) och dela lax i bitar, hacka lök, gräslök. Placera en bit knäckebröd på en tallrik och montera ingredienserna enligt bilden och servera. 
Surdegsknäckebröd - grundrecept: Blanda alla ingredienser och låt vila i 120 minuter. Kavla ut tunt cirka 1,5 mm och nagga, placera på plåt och låt vila i cirka 60 minuter under plast i rumstemperatur, baka av.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Grahamsmjöl Grovt 
Laxfilé varmrökt 
Fönsterpåse Brun 
Dekal YUM Grön 

Laddar
Laddar