Passion- och Mangomoussetårta

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En moussetårta med chokladanslag gjord på anslagsmix, aprikosfyllning och en mousse gjord på fruktpuré och italiensk maräng.


Chokladanslag


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
01660 Anslagsmix
1 000
21733 Helägg, flytande
520
Vatten
365
36806 Kakao 20-22 % 5
50
Totalt
1 935


Passion- och Mangomousse




Artnr. Namn
Vikt (g)
590791 Pure Mango
100
591021 Pure Passionsfrukt
100
64050 Gelatinblad Brons
15
GR Italiensk maräng
150
27160 Vispgrädde 40%
450
Totalt
815
 

Italiensk maräng



Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
225
21734 Äggvita
600
20239 Strösocker 500
1 000
Totalt
1 825
 
 
Chokladanslag: Vispa alla ingredienser 7–10 minuter. Fyll ringar 3/4 med smet. Baka av, 190°C i 30 minuter. Låt svalna.
Italiensk maräng: Koka upp vatten och socker till 121°C. Börja vispa äggvitan till maräng när sockret är 115°C. Slå sedan sockerlagen i en tunn stråle över marängen. Vispa kall på medelhastighet.
Passion- och Mangomousse:  Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält gelantinbladen i micron försiktigt. Vispa ner purén i de smälta gelatinbladen och vänd sedan ned i marängen utan att det blir några klumpar. Vänd till sist ner den lättvispade grädden.

Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Anslagsmix KåKå
Pure Mango
Pure Passionsfrukt
Butterfly

Laddar
Laddar