Persikobakelse

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En persikobakelse med len tryffel i mitten. 


Persikobakelse

cirka 36 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Mousse 

27160 Vispgrädde 40%
1 500
Vatten
300
1691 Maracuja/Peach mousse
375
Interiör 

02475 Mörk tryffel
720
Botten 

GR Sablé Breton
360
048431 Persiko- och flädermarsipan
900
59523 Rulltårta Kapsel Ljus
250
20212 Dekorationsflorsocker
50
12224 Block Mörk Lyx
40
Totalt
4 495
 

Sablé Breton - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör Normalsaltat
340
21725 Helägg
20
62175 Mandelmjöl
90
21134 Bagerisalt
1
48248 Bakpulver
5
20210 Florsocker
70
22818 Vetemjöl Konditori
330
Totalt
856
 
 
Persikobakelse: Stick ut runda bitar av rulltårtsbotten – lite mindre diameter än silpatformen. Spritsa upp kulor av tryffel och frys in. Blanda moussepulver, vatten och låt stå några minuter. Blanda därefter ner lättvispad grädde. Gjut moussen i kupolformad silpatform, tryck ner en fryst tryffelkula och lägg på botten och stryk slät. Kavla ut persiko- och flädermarsipanen till 2,1 mm och stick ut cirklar och klä bakelserna, tryck till kanterna med en modelleringspinne för ett persikoutseende. Damma med florsocker och stryk ut med papper. Sätt på Sablé-botten. Smält Mörk Block och spritsa små stjälkar och sätt i varje bakelse. 
Sablé Breton - grundrecept: Blanda smör och socker. Tillsätt resterande ingredienser och kör till en smet. Skrapa upp och plasta in och kyl cirka 30 minuter. Ta ut och kavla ner till 6 mm. Rulla ut på plåt med papper och baka av 170°C i 10–12 minuter. Stick ut önskade bottnar under tiden den är varm. Utstickare ø7 cm. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Persiko- och flädermarsipan
Maracuja/Peach mousse
Mandelmjöl
Bakelsebricka, 95 mm

Laddar
Laddar