Pizza

Recept: Magnus Hellman

Fler spännande recept hittar du på bakeit2.se 

Finns det något mer italienskt än pizza? Det här receptet har en pizzadeg med surdeg, havssalt och olivolja, som ger en surdegsbrödskaraktär på botten. Sedan en klassisk smakrik tomatsås och den så viktiga mozzarellan. Baka av och toppa med pålägg efter eget tycke och smak. 


PIZZA En portion


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Pizzadeg
300
GR Tomatsås
40
862171 Mozzarella
100
Totalt
440
 
Förslag på topping

864351 Prosciutto

864331 Salami Milano

862171 Mozzarella

864241 Svarta Oliver

Ruccola

 
Pizzadeg - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
22801 Bagerivetemjöl Extra S
2 000
Vatten
1 500
214071 Jäst Bageri Original
20
151181 Olivolja Extra Virgin
40
21133 Havssalt
60
45078 Traviata
50
Totalt
3 670


Tomatsås - grundrecept

 
343651 Tomat Grovkrossad
2 500
21133 Havssalt
20
364161 Svartpeppar mald
5
364081 Vitlök torkad
10
20239 Strösocker
20
Totalt
2 555
 
 
Pizza: Följ grundrecepten för pizzadeg och tomatsås. Arbeta ut pizzadegen för hand på mjölat bakbord. Bred ut tomatsås men lämna en kant om cirka 1 cm. Skär mozzarella i bitar och lägg på. Baka i stenugn i 330°C, cirka 5 minuter. Ta ut pizzan från ugnen och toppa med valfri topping.
Pizzadeg-grundrecept: Blanda alla ingredienser utom salt, 2+10 minuter till en degtemperatur på 28°C. Tillsätt salt i slutet, efter väl utvecklad glutenstruktur. Låt vila i inoljad back, 60 minuter. Vik ihop degen efter 60 minuter och placera i kyl över natten. Väg upp i önskad storlek och rundriv/vik ihop degen och placera i kyl tills användning.
Tomatsås-grundrecept: Blanda alla ingredienser med en stavmixer tills såsen har önskad konsistens. För en förstärkt smak och längre hållbarhet – koka upp ingredienserna och låt koka på svag värme i cirka 10 minuter. Kyl därefter ner och förvara i kyl.

Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Bagerivetemjöl Extra S
Traviata
Mozzarella i block
Pizzakartong


Laddar
Laddar