Tart Shiny Strawberry

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En frisk sommartart med jordgubbsmak. 


Tart Shiny Strawberry

cirka 16 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
59714 Toscaformar
300
14531 Vaniljkräm
225
46185 Topfil Jordgubb 60%
150
59523 Rulltårta Kapsel Ljus
75
Mousse 

27168 Vispgrädde 40%
330
1695 Jordgubbsmousse
80
Vatten
70
Glaze 

GR Jordgubbsglaze Röd
225
Dekor 

27168 Vispgrädde 40%
100
120431 Chokladspån Duo
30
Totalt
1 585
 

Jordgubbsglaze Röd - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
Gelatinmassa 

364281 Gelatinpulver
20
Vatten
100
Övriga ingredienser 

20391 Glukossirap
450
Vatten
310
20239 Strösocker
450
Kondenserad Mjölk
250
46220 Belcolade Vit
450
46040 Ladyfruit Miroir
225
062251 GA Jordgubb
100
12349 Power Flowers Röd
3
Totalt
2 358
 
 
Tart Shiny Strawberry: Baka av Toscaformar enligt anvisning. Låt svalna. Spritsa Topfil Jordgubb i botten. Stick ut passande bitar från en rulltårtsbotten och lägg i formarna. Stryk upp med vaniljkräm. Blanda jordgubbsmoussepulver med vatten och låt stå 5 minuter. Blanda ner lättvispad grädde. Gjut i puckformade silpatformar och frys. Ta ut puckarna och sätt på galler. Värm glazen till 36°C och häll över puckarna. Montera tarten och dekorera med duo chokladspån på sidan. Vispa grädde, spritsa rosor på tarten och dekorera med dekor från Dobla.
Jordgubbsglaze Röd - grundrecept: Blanda gelatinmassa, låt stå. Koka socker, vatten och glukos till 103°C. Slå över resterande ingredienser. Mixa glazen slät med stavmixer. Kyl till nästa dag. Arbetstemperatur 34°C.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Toscaformar
Topfil Jordgubb 60%
Balloons
Guld/Silverbricka, 8 cm

Laddar
Laddar