Tart Shiny Strawberry
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En frisk sommartart med jordgubbsmak.
Tart Shiny Strawberry
cirka 16 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
59714 Toscaformar
300
14531 Vaniljkräm
225
46185 Topfil Jordgubb 60%
150
59523 Rulltårta Kapsel Ljus
75
Mousse
27168 Vispgrädde 40%
330
1695 Jordgubbsmousse
80
Vatten
70
Glaze
GR Jordgubbsglaze Röd
225
Dekor
27168 Vispgrädde 40%
100
120431 Chokladspån Duo
30
Totalt
1 585
Jordgubbsglaze Röd - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Gelatinmassa
364281 Gelatinpulver
20
Vatten
100
Övriga ingredienser
20391 Glukossirap
450
Vatten
310
20239 Strösocker
450
Kondenserad Mjölk
250
46220 Belcolade Vit
450
46040 Ladyfruit Miroir
225
062251 GA Jordgubb
100
12349 Power Flowers Röd
3
Totalt
2 358
Tart Shiny Strawberry: Baka av Toscaformar enligt anvisning. Låt svalna. Spritsa Topfil Jordgubb i botten. Stick ut passande bitar från en rulltårtsbotten och lägg i formarna. Stryk upp med vaniljkräm. Blanda jordgubbsmoussepulver med vatten och låt stå 5 minuter. Blanda ner lättvispad grädde. Gjut i puckformade silpatformar och frys. Ta ut puckarna och sätt på galler. Värm glazen till 36°C och häll över puckarna. Montera tarten och dekorera med duo chokladspån på sidan. Vispa grädde, spritsa rosor på tarten och dekorera med dekor från Dobla.
Jordgubbsglaze Röd - grundrecept: Blanda gelatinmassa, låt stå. Koka socker, vatten och glukos till 103°C. Slå över resterande ingredienser. Mixa glazen slät med stavmixer. Kyl till nästa dag. Arbetstemperatur 34°C.