Konditorlandslaget tipsar om julgodis och önskar alla en riktigt God Jul!
Foto: znapshot.se
I dagens lucka tar vi hjälp av Konditorlandslaget som tipsar om julgodis.
Och inte vilket godis som helst – det blir en mörk och en ljus chokladpepparkaksfudge!
Julgodis
1570 g
Artnr. Namn
Vikt (g)
666039 Kanel mald
5
Kanelstång
3 st
666032 Ingefära mald
5
666071 Nejlika mald
5
27813 Vispgrädde 36%
500
20391 Glukossirap
500
20239 Strösocker
600
27302 Smör normalsaltat
70
Plus
Artnr. Namn
Vikt (g)
Caramelia 36%, Valrhona, för ljus fudge
400
Manjari 64%, Valrhona, för mörk fudge
400
Liknande produkter från KåKå sortiment
46321 Belcolade Lait Caramel
400
46307 Belcolade Peru 64
400
Beskrivning: Lägg kryddor i den kalla grädden över natten (12 timmar).
Koka upp ”kryddgrädden” och sila. Tillsätt glukos och strösocker, koka upp blandningen till 122°C. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt smör och choklad. Rör ihop till en homogen smet. Fodra en bakform med bakplåtspapper. Häll upp fudgen i formen. Låt stå i rumstemperatur i minst 1 dygn.
Montering: Skär i kuber och servera.
Koka upp ”kryddgrädden” och sila. Tillsätt glukos och strösocker, koka upp blandningen till 122°C. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt smör och choklad. Rör ihop till en homogen smet. Fodra en bakform med bakplåtspapper. Häll upp fudgen i formen. Låt stå i rumstemperatur i minst 1 dygn.
Montering: Skär i kuber och servera.
Om Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget drivs av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Visionen är att inspirera och sprida kunskap i branschen under sin väg mot tävlingsframgångar! Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar.
Vill du veta mer om Svenska konditorlandslaget?
Läs här
Vill du veta mer om Svenska konditorlandslaget?
Är du också duktig på att göra godis?
Var med i tävlingen #SmakfulltGodis för chansen att vinna fina priser. All info om tävlingen hittar du på tävlingssidan.
Läs mer