Gingerbread
Recept: Magnus Hellman
Fler recept hittar du på BakeIT.se
Fler recept hittar du på BakeIT.se
Juliga pepparkaksmuffins med syrliga lingon.
Cirka 30 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
01382 Muffinsmix Amerikansk ljus
1 000
21821 Ägg frigående L
360
15193 Rapsolja KåKå
350
Vatten
220
666073 Pepparkakskrydda
20
50073 Lingon
300
GR Pepparkaksdeg
200
GR Frosting
615
Totalt
3 065
Pepparkaksdeg - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl
1 000
20237 Strösocker
450
27302 Smör Normalsaltat
340
20120 Sirap gul
240
Vatten
100
27168 Vispgrädde 40%
100
364291 Bikarbonat
35
666039 Kanel mald
10
666032 Ingefära mald
5
666071 Nejlika mald
5
Totalt
2 285
Frosting - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
862141 Philadelphia ost
150
12227 KåKå Choklad Vit 37%
75
20210 Florsocker
240
27302 Smör Normalsaltat
150
Totalt
615
Gingerbread
1. Blanda vatten, olja, ägg, pepparkaks- krydda och muffinsmix väl med vinge i cirka 4 minuter på mellanhastighet.
2. Tillsätt frysta lingon i slutet. Baka av på 190°C i 20–30 minuter och låt svalna.
3. Kavla ut pepparkaksdeg på 1,5 mm och stick ut små hjärtan och baka av.
4. Dekorera med frosting och pepparkakshjärtan.
Pepparkaksdeg - grundrecept
Blanda kort till en deg.
Frosting - grundrecept
1. Smält vit choklad och låt svalna.
2. Vispa rumstempererat smör fluffigt och vitt. Tillsätt choklad, ost och florsocker. Vispa till krämig konsistens.