Gingerbread

Recept: Magnus Hellman
Fler recept hittar du på BakeIT.se

Juliga pepparkaksmuffins med syrliga lingon. 

Cirka 30 stycken


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
01382 Muffinsmix Amerikansk ljus 
1 000
21821 Ägg frigående L
360
15193 Rapsolja KåKå
350
Vatten
220
666073 Pepparkakskrydda
20
50073 Lingon
300
GR Pepparkaksdeg
200
GR Frosting
615
Totalt
3 065
 


 
Pepparkaksdeg  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl
1 000
20237 Strösocker
450
27302 Smör Normalsaltat
340
20120 Sirap gul
240
Vatten
100
27168 Vispgrädde 40%
100
364291 Bikarbonat
35
666039 Kanel mald
10
666032 Ingefära mald
5
666071 Nejlika mald
5
Totalt
2 285


Frosting  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
862141 Philadelphia ost
150
12227 KåKå Choklad Vit 37%
75
20210 Florsocker
240
27302 Smör Normalsaltat
150
Totalt
615
 
Gingerbread 
1. Blanda vatten, olja, ägg, pepparkaks-  krydda och muffinsmix väl med vinge i cirka 4 minuter på mellanhastighet. 
2. Tillsätt frysta lingon i slutet. Baka av på 190°C i 20–30 minuter och låt svalna. 
3. Kavla ut pepparkaksdeg på 1,5 mm och stick ut små hjärtan och baka av. 
4. Dekorera med frosting och pepparkakshjärtan.
Pepparkaksdeg - grundrecept
Blanda kort till en deg.
Frosting - grundrecept
1. Smält vit choklad och låt svalna.
2. Vispa rumstempererat smör fluffigt och vitt. Tillsätt choklad, ost och florsocker. Vispa till krämig konsistens.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Muffinsmix Amerikansk Ljus
Pepparkakskrydda
KåKå Choklad Vit 37%
Bakform
Laddar
Laddar