Rhubarb & Cardamom

Recept: Magnus Hellman
Fler recept hittar du på BakeIT.se

Muffins med härlig rabarberkompott och knäckigt lager av kardemummasocker. 

Cirka 30 stycken


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
01382 Muffinsmix Amerikansk ljus 
1 000
21732 Helägg flytande
360
15193 Rapsolja KåKå
350
Vatten
220
GR Rabarberkompott
605
Topping

20239 Strösocker
200
666046 Kardemummakärna
10
GR Frosting
615
Totalt
3 360
 


 
Rabarberkompott  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
200
20239 Strösocker
200
50081 Rabarber
200
666044 Kardemummakärna mald
5
Totalt
605


Frosting  - grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
862141 Philadelphia ost
150
12227 KåKå Choklad Vit 37%
75
20210 Florsocker
240
27302 Smör Normalsaltat
150
Totalt
615
 
Rhubarb & Cardamom 
1. Blanda vatten, olja, ägg och muffinsmix väl med vinge i cirka 4 minuter på mellanhastighet.
2. Spritsa upp i 30 stycken muffinsformar, spritsa sedan i rabarberkompott.
3. Blanda strösocker och hälften av kardemumman och strö över. Baka av på 190°C i 22 minuter och låt svalna.
4. Gör frosting enligt recept och blanda med resterande kardemumma och spritsa. Dekorera med valfri dekor från Dobla.
Rabarberkompott - grundrecept
1. Koka upp vatten, socker och kardemumma. Tillsätt fryst rabarber och låt sjuda någon minut.
2. Slå av värmen, men låt rabarbern ligga kvar i sockerlagen 7–8 minuter. Sila av sockerlagen och låt rabarbern svalna.
Frosting - grundrecept
1. Smält vit choklad och låt svalna.
2. Vispa rumstempererat smör fluffigt och vitt. Tillsätt choklad, ost och florsocker. Vispa till krämig konsistens.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Muffinsmix Amerikansk Ljus
Kardemummakärna
Rabarber
Bakform
Laddar
Laddar