Kanelbulleblomma
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Goda, saftiga kanelbullar i form av en blomma. Både vackert och gott!
Kanelbulleblomma
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg på vetebrödsbas
4 050
GR Kanelremons med havssalt
1 600
27303 Smör Normalsaltat
200
GR Kanelsocker
150
Totalt
6 000
Vetedeg på vetebrödsbas - grundrecept
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra
1 800
01063 Vetebrödsbas
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja KåKå
250
214081 Jäst för söta degar
180
666044 Kardemummakärna, mald
20
Totalt
4 050
Kanelremons med havssalt - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
2 500
04122 Mästermassa
2 500
15129 Delikatess Lyx
2 500
20239 Strösocker
1 000
14532 Vaniljkräm
1 000
666037 Kanel, mald
200
21133 Havssalt
10
Totalt
9 710
Kanelsocker
Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker
1 000
666037 Kanel, mald
50
Totalt
1 050
Kanelbulleblomma: Blanda degen, låt jäsa. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till cirka 3 mm. Bred på kanelfyllning och rulla ihop. Dela upp cirka 40 stycken på varje längd. Tryck till alla bullar på kortsidan med en kavlingspinne, knip ihop kanterna. Tryck därefter till bullarna en och en på andra hållet så att bullen viker ut sig (ett kors ska tryckas på varje bulle). Pensla med smör och strö över kanelsocker efter jäsning, Baka av på 200°C, 7 minuter.