Saffransmarshmallows

Recept: Gustaf Mabrouk

Tänk vad fint att kunna erbjuda en liten gottepåse i juletid som man vet är fylld med goda grejer, gjorda med kärlek och omtanke. Den finaste klappen av dem alla kanske? Detta recept är signerat Gustaf Mabrouk, Mästarkonditor och lagledare för det Svenska Konditorlandslaget 2018-2019


Ca 50 st 


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
20233 Socker
250
Vatten
100
64050 Gelatin
20
27720 Äggvita
50
12369 Saffran
Efter smak
20210 Florsocker



Lägg gelatinet i blöt. Blanda vatten, socker och saffran. Koka allt till 110 grader, och börja då vispa äggvitan. Fortsätt att koka sockerlagen till 125 grader och häll därefter i en tunn stråle, under vispning, ned sockerlagen i äggvispet. Smält gelatinet och tillsätt det till äggvispet. Låt smeten vispas svalt och bli tredubbel i volym. Häll upp i en smord form och låt stå i kyl i 3 timmar. Klipp Marshmallows till önskad storlek och dofta med florsocker.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Gelatin
Äggvita
Äggvita
Saffran
Florsocker

Laddar
Laddar