Ta bättre bilder 

FEM SMARTA TIPS FRÅN PROFFSFOTOGRAFEN 
CHARLOTTE STRÖMWALL jobbar professionellt som fotograf och har samarbetat med KåKå i många år. Charlotte Strömwall har fotograferat bröd och bakverk så länge vi på KåKå kan minnas och det är vi otroligt glada för. Här delar hon med sig av några smarta tips till bagaren och konditorn som vill lyfta sina egna bilder.
 

BAKGRUND OCH REKVISITA

Jobba med bakgrunder eller rekvisita, så som fejkade marmorskivor som är printade lite som en tapet, eller en plåt som kan vara superfin bakom ett bröd. Ett bakverk rakt upp och ner kan lätt kännas platt. Så ge liv i bilden genom att använda en bricka, uppläggningsfat eller bestick. Ta nästa steg genom att addera blommor, en servett, eller en skrynklig handduk, ett enkelt sätt att ge liv och rörelse i bilden.

NATURLIGT LJUS 

Jobba med naturligt ljus. Ta dina bilder i ett fönster eller utomhus. Det ger mer liv i bilderna och du slipper färgstick från belysningen i bageriet!

ÄNDRA FÄRG MED TÅRTBRICKAN 

Använd tårtbrickan för att ändra färgtemperatur. Om dina bilder blir för kalla, använd guldbrickan som ljusreflex så "studsar" varm färg på ditt motiv. Om det är tvärtom, att bilderna blir för varma, vänd på tårtbrickan och använd silversidan.

KAMERAINSTÄLLNING 

Lär dig kamerans funktioner och ta hjälp av tekniken. Har du investerat i en systemkamera finns det ofta många bra standardinställningar. Använd dessa och hjälp kameran att ta de bästa bilderna vid varje tillfälle. Välj exempelvis lysrörsinställningen om du är inomhus i bageriet där det är lysrör eller solinställningen om du tar bilder utomhus.

FOTOBELYSNING 

Om du ska installera ny arbetsbelysning kan du passa på att lägga några extra kronor och köpa fotobelysning där du kan ställa in temperaturen på ljuset så att du får neutral färg eller vad du önskar. Dessa kan även användas till film. Då behöver du inte oroa dig för att få färgstick eller att bilderna blir olika om du tar inomhus eller utomhus med samma kamerainställning.


Du kanske också intresserad av...


Bridor

Är mjölkallergi och laktosintolerans samma sak?

Därför är BakeIT nyckeln till lönsamhet 

Laddar
Laddar