Bärpaj med vanilj och crunch - laktosfri
Recept: Christian Eek
Blåbär, vanilj och hallon är en oslagbar trio. Lägg till ett pajskal och lite crunch från en smulpaj, så blir det en paj som nästan ingen kan motstå.
Bärpaj med vanilj och crunch - laktosfri
Cirka 6 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mördeg laktosfri
900
14542 Vaniljkräm laktosfri
600
50010 Blåbär
350
50028 Hallon Små
350
GR Pajcrunch - laktosfri
600
Totalt
2 800
Mördeg - Laktosfri - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
22820 Bagerivetemjöl
1 500
15146 Delikatessmargarin
1 000
20237 Strösocker
500
21725 Helägg flytande
150
01120 Vanillinsocker
50
Totalt
3 200
Pajcrunch - Laktosfri - grundrecept
22820 Bagerivetemjöl
200
20256 Farinsocker Brun
600
62300 Hasselnötter Hela
150
15146 Delikatessmargarin
100
21134 Bagerisalt
5
Totalt
1 055
Bärpaj med vanilj och crunch - laktosfri: Kalva ner degen till 2,5 mm och fodra pajformar. Spritsa vaniljkräm i botten. Blanda bären och strö över pajerna. Toppa med crunch. Baka av, 180°C, 25-30 minuter.
Mördeg - laktosfri: Blanda margarin och socker, 2+2 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en deg. Lägg i kyl.Pajcrunch - laktosfri: Mixa farinsocker och hasselnötter grovt. Blanda ner resterande ingredienser till en smuldeg. Lägg i kyl.