Blog

  • Årets Nationalbakelse
    2024-04-26
    Per Klein från Lundbergs Konditori vann när tävlingen Årets Nationalbakelse avgjordes på Vårfestivalen i april. Vinnarbidraget är en härlig rulltårtsbakelse i modern stil.
  • Han vann Glass-SM 2024
    2024-04-09
    Snickaretorpet Vedugn & Butik blev den stora vinnaren när Glass-SM avgjordes i april. Totalt blev det två kategorisegrar samt ett silver och ett brons.
  • Alva Odelbrink svensk juniormästare 2024
    2024-03-13
    Alva imponerade stort med sitt tema där hon bland annat presenterade ett spektakulärt skådebröd med en tolkning av Stockholms tunnelbana.
  • Uppsala yrkesgymnasium vann Skolmästerskapen 2024
    2024-03-12
    Årets vinnare av Skolmästerskapen i Bageri och Konditori kommer från Uppsala yrkesgymnasium Ekeby. Det står klart efter finalen som avgjordes i Göteborg i mars.
  • KåKå börjar sälja Valrhona
    2024-03-04
    KåKå har startat ett samarbete med den franska chokladproducenten Valrhona. Det innebär att vi nu kan erbjuda ett utvalt sortiment av Valrhonas bästa chokladsorter till bagerier och konditorier.
  • Pantförpackningar hos KåKå
    2024-02-26
    KåKå har inlett ett samarbete med &Repeat för att erbjuda bagerier och konditorier en enkel och prisvärd lösning på retursystem. 
  • Sverige fjärde bäst i Europa
    2024-01-22
    Svenska Konditorlandslaget presterade på väldigt hög nivå och slutade på fjärde plats när Konditor-EM avgjordes i januari. Ett wildcard gör att Sverige gör topptrion sällskap i Konditor-VM 2025.
  • Hej, nu är vi här!
    2024-01-12
    Vi är otrolig stolta över att kunna presentera en helt ny förpackningsserie. Denna unika design är skapad enbart för ICA Maxi-bagerier. Vi hoppas ni gillar den lika mycket som vi!
  • Därför satsar KåKå på fullkorn
    2024-01-11
    KåKå gör nu en stor satsning på recept och produkter för fullkornsbröd. Enligt brödexperten Hedvig Bergsten på KåKå finns det två stora anledningar.
  • 10 snabba om fullkorn
    2024-01-11
    Brödinstitutet strävar efter att vara den naturliga kunskapskällan om bröd i synnerhet och om god och bra mat för hälsan och klimatet i allmänhet.  Läs mer om vad vetenskapen säger om fullkorn.
  • Ny produktspecialist choklad
    2024-01-07
    Kristina Persson är konditorn och chokladälskaren som de senaste åren arbetat för Puratos/Belcolade. Nu har hon börjat på KåKå för att hjälpa kunderna att driva och utveckla sin chokladförsäljning.
  • KåKå lanserar eget kaffe
    2023-12-01
    Nu kan du servera nybryggt kaffe från KåKå till dina fikagäster. Det står klart då KåKå satsar på kaffe under eget varumärke och lanserar Jubileumskaffe Mellanrost och Jubileumskaffe Mörkrost.
  • Ida Norinder vann Pralin-SM 2023
    2023-11-12
    Ida Norinder från Motala vann tävlingen Pralin-SM som avgjordes på Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad i november.
  • Saga Thyrberg gör Sveriges bästa macka
    2023-11-11
    Mackan “Risit bättre”, skapad av Saga Thyrberg från Stockholm, kammar hem titeln som Sveriges bästa macka 2023!
  • Linda Dahl vann Årets Konditor 2023
    2023-11-10
    Efter en intensiv finaldag står det klart att Linda Dahl från Olofström är Årets Konditor 2023, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer.
  • Sveriges glassmästare 2023
    2023-03-30
    Maja från Gelaterian i Göteborg vann Glass SM-2023. Det står klart efter att finalen avgjorts på Stockholmsmässan 30 mars.  
  • Hon vann SM Unga Bagare
    2023-03-15
    Julia Holmqvist kan titulera sig svensk juniormästare i bageri 2023. Det står klart efter finalen av SM Unga Bagare som avgjordes i mars.
  • Näst bäst i världen
    2023-02-19
    Svenska Juniorbagarlandslaget tog en välförtjänt silvermedalj när VM för unga bagare avgjordes i Taiwan i början av 2023.  
  • Nya band och dekaler till påsk
    2023-02-10
    Lyft dina förpackningar med dekaler och band i trendiga pastellfärger. 
  • Högt tryck på tryckeriet
    2023-02-10
    Intresset för att lyfta sina produkter med säljande förpackningar är något som fortsätter att öka. Vi har besökt PG Etikett som trycker dekaler på uppdrag av KåKå.
  • Helheten skapar ditt varumärke
    2023-02-05
    Vi har besökt fyra västsvenska företag med olika stil och inriktning men med en sak gemensamt – de följer sitt koncept och varumärke till 100 procent.
  • Konditoribaser
    2023-01-31
    Vi vet att tiden inte alltid räcker till. Därför har vi tagit fram våra konditoribaser som hjälper dig att lyckas i konditoriet.  
  • Månadens muffins
    2023-01-31
    Muffins kan ätas årets om och vi har därför tagit fram tolv stycken utsökta recept på alltifrån matiga höstmuffins till fluffiga sommarmuffins.
  • Nya bakformar
    2023-01-31
    Använd våra fina bakformar till dina muffins. De lekfulla budskapen och pastellfärgerna kommer garanterat förhöja köplusten hos dina kunder.
  • Svensk mästare i pralinhantverk 2022
    2022-11-13
    Montadar ”Montis” Kanbar, konditor på Bullar & Bröd, är svensk mästare i pralinhantverk 2022.
  • Josefine Pagander vinner Årets Konditor 2022
    2022-11-12
    Efter två intensiva tävlingsdagar står det klart att Josefine Pagander från Göteborg är Årets Konditor 2022, tillika svensk mästare för professionella konditorer.
  • Lina Lundqvist gör Sveriges bästa macka
    2022-11-11
    Det står klart efter att Sveriges största smörgås-tävling Mack-SM avgjordes i november på Stockholmsmässan.  
  • Ny mark med svensk chark
    2022-10-01
    Nu går KåKå över till svensk råvara i sortimentet med traditionella charkprodukter. Det innebär att det breda och konkurrenskraftiga sortimentet blir ännu starkare.  
  • Proffsen om att sälja online
    2022-09-15
    Hitta ditt eget sätt att arbeta med sociala medier och öka försäljning.
  • Så lyckas du på sociala medier
    2022-09-15
    Sociala medier har blivit en allt viktigare kanal för att nå ut med sitt varumärke.  
  • Ta bättre bilder
    2022-09-15
    Här delar fotograf Charlotte Strömwall med sig av några smarta tips till bagaren och konditorn som vill lyfta sina egna bilder.  
  • KåKå lanserar standardchoklad
    2022-08-31
    KåKå kompletterar sitt sortiment inom choklad. Nu lanserar vi en standardchoklad under eget varumärke.  
  • Juniorbagarlandslaget tredje bäst i världen
    2022-06-10
    Svenska Juniorbagarlandslaget vann brons när VM för Unga Bagare avgjordes i Berlin i juni.  
  • Kennys Gelato vann Glass-SM 2022
    2022-04-05
    Kennys Gelato är svensk mästare i glass. Det står klart efter att Glass-SM avgjorts på GastroNord i april.
  • Silver i Konditor-EM
    2022-03-28
    Konditorlandslaget tog silver när konditor-EM Coupe d'Europe de la Pâtisserie avgjordes i Paris i mars 2022. Det innebär att laget är kvalificerat till Konditor-VM i januari 2023.  
  • Andrea Wiberg vinner SM Unga Bagare 2022
    2022-03-16
    Efter fem intensiva tävlingstimmar så står det klart att Andrea Wiberg, 22 år, är svensk juniormästare i bageri 2022.
  • Hushagsgymnasiet vann Skolmästerskapen
    2022-03-15
    15 mars 2022 avgjordes årets upplaga av Skolmästerskapen i bageri i Göteborg. Vinnare blev Hushagsgymnasiet från Borlänge.
  • De bakar växtbaserat
    2022-03-01
    Fler och fler testar vegetariska och veganska alternativ en, flera eller alla dagar i veckan.    
  • De kan vinna SM Unga Bagare 2022
    2022-03-01
    Sju lyckliga finalister från hela landet står nu redo för att göra upp om vem som är Sveriges bästa unga bagare 2022.
  • Så lätt är det att baka veganskt
    2022-03-01
    Vi lägger fokus på att hjälpa dig med smarta lösningar och enkla recept.
  • Så vill Dobla sätta sista touchen
    2022-02-20
    Vi har träffat vår partner Dobla för ett samtal om deras handgjorda chokladpynt.
  • Laktosfri favorit från KåKå
    2022-02-10
    Trots att knappt ett år har passerat sedan KåKå lanserade laktosfri vaniljkräm har den redan hunnit bli en favorit på många bagerier.
  • Sikta mot toppen
    2022-01-31
    Ta del av vår nya toppenbroschyr (!) där vi har samlat massor av smarta tips och inspiration på hur du kan utveckla dina produkter med olika sorters toppings.  
  • Bageriet bytte till flytande bakhjälpmedel
    2022-01-31
    ”Jättebra bakresultat och bra för att undvika E-nummer”.
  • Konditor-EM flyttas till mars 2022
    2021-12-01
    Coupe du Monde de la Pâtisserie, European selection flyttad till 28-29 mars.  
  • Kasper Kleihs är Årets Konditor
    2021-11-12
    Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021.
  • Lök- och potatismacka vann Mack-SM
    2021-11-10
    Det står klart att Mikaela Eliasson, Solna, nu kan titulera sig som Sveriges bästa mack-makare.
  • När Miljö och Hälsa knackar på
    2021-10-31
    Följ med bakom kulisserna under en livsmedelskontroll. Så förbereder du dig på bästa sätt.
  • BakeIT är nyckeln till lönsamhet
    2021-10-01
    Rätt kalkyl och rätt pris på bageriets produkter är A och O för en lönsam och hållbar verksamhet.  
  • Godis på Instagram
    2021-09-15
    Vi har trendspanat egentillverkat godis på Instagram inför höstens stora högtider.  
  • Lyckas med bröden
    2021-08-31
    För att förenkla din produktion vill vi tipsa om våra fantastiska brödbaser.  
  • Det här är Credin Sverige
    2021-08-31
    Vi har träffat marknadschef Kent-Inge Ohlsson för att ta reda på mer om deras produktion.  
  • Hemester
    2021-04-30
    Tänk att få starta dagen med kaffe och pain au chocolat innan tågluffen i Frankrike rullar vidare, eller att käka nyfriterade och överdådiga donuts till ljudet av gula taxibilar på Manhattan.
  • De leder landslaget
    2021-04-30
    Anders Oskarsson och Ted Johansson nya ledare i Konditorlandslaget som jobbar vidare mot framflyttat Konditor-VM.
  • Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 är utsedd
    2021-03-15
    Det är Victoria Tobisson Lind från Hovås i Göteborg som nu kan titulera sig svensk juniormästare i bageri.
  • Resultat SM Unga Bagare 2021
    2021-03-15
    SM Unga Bagare har funnits sedan 1990 och är det svenska mästerskapet för bagare upp till 24 år.
  • De åtta finalisterna i SM Unga Bagare 2021
    2021-02-15
    Måndag 15 mars avgörs SM Unga Bagare. Här är finalisterna som gör upp om titeln.  
  • Mjölkallergi och laktosintolerans
    2021-02-10
    Fel allergen på fel tallrik kan vara livsfarligt. Så hur ser det ut för personer med mjölkallergi och laktosintolerans?
  • Laktosfri vaniljkräm
    2021-02-10
    I Frödinge i Småland börjar man göra laktosfri vaniljkräm åt KåKå.
  • Nya generationens bakhjälpmedel
    2021-01-31
    Samarbete mellan KåKå, Sonneveld och European Bakery Innovation Centre.
  • Flytande bakhjälpmedel
    2021-01-31
    KåKå lanserar ett helt nytt sortiment av bakhjälpmedel, FermenSon. Tre nya produkter finns  – en mjukgörare, en för volym och en för att baka över frys.
  • Nya affärsmöjligheter
    2021-01-20
    Smakfullt Magasin har träffat några kunder som ger sin syn på hur de har utvecklat sin business under pandemin - självklart med en baguettelängds avstånd.
  • Mack-SM 2020
    2020-11-19
    Södermalms Hembrännare är namnet på Sveriges bästa macka 2020. Efter en intensiv final av Mack-SM stod det klart att Gabriel Olsson, Stockholm, kammade hem vinsten.  
  • Trendspaning på Formex
    2020-09-20
    Färger, former och design är ett naturligt inslag i vår bransch. Vi lyfte blicken bort från branschen och besökte den största mässan och mötesplatsen för Nordisk design - Formex.
  • Bridor
    2020-08-31
    Kavlade produkter hör till en lyxig fika eller är själva finalen på en fantastisk frukost. Men går det att få en magisk croissant från en fabrik?  
  • Den nya normala?
    2020-08-20
    När vi nu går in i hösten 2020 frågar sig alla när Corona kommer att vara över och vi kan återgå till livet som det såg ut före det här märkligt annorlunda året.
  • Montadar Kanbar är Årets Bagare 2020
    2020-03-12
    Montadar som jobbar på Bageri Bullar&Bröd i Stockholm imponerade stort på juryn med sina klassiska smaker och innovativa former och kan nu titulera sig Årets bagare, tillika svensk mästare för professionella bagare.
  • Josefine Pagander vinner SM Unga Bagare 2020
    2020-03-11
    Efter fem timmars intensiv bakning för att skapa bullar, bröd och skulpturer av mjöl, vatten och kryddor står det klart att Josefine Pagander tar hem titeln svensk juniormästare i bageri.
  • Skolmästerskapen 2020
    2020-03-10
    Skolmästerskapen för bagare 2020 avgjordes 10 mars.
    Placeringar:
    1:a Jenny Nyströmskolan, Kalmar
  • Smaker från Asien
    2020-02-15
    Influenser från öst är hetare än någonsin. Food & Friends har slagit fast att den största trenden inom mat år 2020 är just asiatiskt.
  • Finalisterna i SM Unga Bagare 2020
    2020-02-10
    Nu är det klart vilka de nio lyckliga unga bagare som kvalificerat sig till SM Unga Bagare 2020 är.
  • Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra
    2020-02-01
    Säkerhet och kvalitet har högsta prioritet på KåKå. Majoriteten av det som produceras av Gafs går till livsmedelsbranschen med höga krav på livsmedelssäkerhet.
  • Nya färgerna ersätter "Hjärtat"
    2020-01-31
    Efter 15 år lanserar KåKå uppföljaren - en serie med olika färger som ligger i tiden och lätt kan väljas efter den egna butikens stil och känsla.
  • De kan vinna Årets Bagare 2020
    2020-01-29
    Årets Bagare 2020 avgörs i Göteborg 9-12 mars. Här är finalisterna.
  • Konditorlandslaget näst bäst i Europa
    2020-01-13
    Efter en intensiv tävling stod det klart att laget belönades med silvermedaljen.
  • Viktor Lind - vinnare av Mack-SM 2019
    2019-11-08
    Kål me Morot är namnet på Sveriges godaste macka 2019. Det avgjordes i november under den intensiva finalen i Mack-SM där Viktor Lind från Älmhult tog revansch och kammade hem vinsten.
  • Det röda guldet
    2019-09-05
    Snart är det jul igen och vi fullkomligt älskar lussebullar. Men vad vore bullarna utan den speciella smaken och färgen från saffran? Vi reder ut hur produktionen går till och varför priset är så högt.
  • Konditorlandslaget siktar mot Konditor-VM 2021
    2019-08-31
    Nu är det dags för ett nykomponerat landslag att representera branschen och Sverige. Första stoppet är Oslo och Nordic Pastry Cup.
  • Älskade Pizza
    2019-08-20
    TRENDSPANING Vi har tidigare trendspanat fika i det söta Malmö och ätit frukost och brunch i Stockholm. Nu tar vi tåget till Köpenhamn med målet att äta den bästa pizzan utanför Italien.
  • Följ med till Feldt’s Fisk
    2019-05-20
    Vi besöker det lilla fiskesamhället på västkusten för att ta reda på varför hållbarhet är så viktigt för Feld´s Fisk.
  • Fantastiska frukost!
    2019-05-15
    TRENDSPANING Vi snörar på oss gympaskorna lite extra hårt för en lång tisdagspromenad runtom i den svenska huvudstaden för att utforska den allt mer populära (och fantastiska!) frukosten.
  • Alexander Pelli är Årets Bagare
    2019-03-14
    Årets Bagare 2019 är avgjort. Alexander Pelli från Uddevalla som jobbar på Bageri Petrus i Stockholm kammar hem förstaplatsen och kan nu titulera sig Årets Bagare, tillika Svensk Mästare för professionella bagare.
  • Fanny Johansson är Svensk Mästare för Unga Bagare
    2019-03-13
    Efter fem intensiva timmar i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg står det klart att Fanny Johansson tar hem titeln Svensk Mästare för Unga Bagare 2019.
  • Grattis Christian Eek till silvermedaljen i kock-VM!
    2018-11-25
    Vår kollega Christian Eek tog hem silvermedaljen tillsammans med Skåne Kulinar när Culinary World Cup avgjordes i helgen. Han ansvarade för lagets fem petit fourer samt ingick i lagets dessertteam.

Du kanske också är intresserad av...


Utveckla ditt hantverk

Kurser 

Inspireras till nya koncept

Inspirationsbroschyrer 

Öka din lönsamhet med rätt kalkyl

BakeIT 
Loading
Loading