Clafoutis - kanelbullepudding
Baka en god kanelbullepudding och minska samtidigt matsvinnet, genom att trolla till ett nytt bakverk av torra kanelbullar. Sagolikt gott! Servera gärna med lite glass eller grädde och kanske även en klick sylt.
Clafoutis - kanelbullepudding
En kapselplåt - cirka 35 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
Torra kanelbullar
1 100
Äggstanning
21725 Helägg
840
20239 Strösocker
540
01120 Vanillinsocker
15
27107 Standardmjölk
1 400
27168 Vispgrädde 40%
600
27303 Smör Normalsaltat
400
Topping
20256 Farinsocker Brun
25
Totalt
4 920
Clafoutis - kanelbullepudding: Skär torra kanelbullar i mindre bitar. Spraya fett i kanterna på en kapselplåt och lägg i 2 bakplåtspapper. Lägg bullbitarna i formen. Bryn smör. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör. Häll smeten över bullbitarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl. Baka av på 175°C, 45 minuter. Kontrollera efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över farinsocker. Låt svalna och pensla på gelé. Dela upp i 35 bitar (7x5).