Praliner De Luxe

Recept: Christian Eek

Vad sägs om lite syrliga citronkulor, söta jordgubbs- och lingonkulor eller bäriga blåbärskulor? Genom att smaksätta den vita havrebasen med frukt- och bärpastor i olika smaker kan du enkelt ta fram små mumsbitar som faller de flesta i smaken. Uttrycket "är de små, får man två!" kan behöva revideras - för vi lövar, man mår bra av att smaka en utav varje!


Jordgubbs- och Lingonboll


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn
500
27327 Smör Normalsaltat
500
20239 Strösocker
150
20210 Florsocker
150
01120 Vanillinsocker
25
062251 GA Jordgubb
50
37024 Lingon frystorkad
25
110411 Calleb block vit
130
46226 Chokladchippits
50
Totalt
1 580
 

Citronboll


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn
500
27327 Smör Normalsaltat
500
20239 Strösocker
150
20210 Florsocker
150
01120 Vanillinsocker
25
062271 GA Citron
50
63113 Kokosrasp medium
20
110411 Calleb block vit
130
46226 Chokladchippits
50
490021 Färg Äggul
2
Totalt
1 577
 

Blåbärsboll


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn
500
27327 Smör Normalsaltat
500
20239 Strösocker
150
20210 Florsocker
150
01120 Vanillinsocker
25
060411 Delipaste Blåbär
50
37023 Blåbär frystorkad
25
110411 Calleb block vit
130
Totalt
1 530


Jordgubbs- och lingonboll: Rör samman smör  och socker. Tillsätt havregryn, florsocker och vanillinsocker, och blanda samman till en smet. Blanda ner jordgubbspasta, chokladchippits och 20 gram av de frystorkade lingonen. Dela upp smeten i bitar om 10 gram, och rulla till små bollar. Mixa den resterande delen av de frystorkade lingonen till ett fint pulver. Doppa bollarna i smält block och dekorera med lingonpulver.   
Citronboll: Rör samman smör  och socker. Tillsätt havregryn, florsocker och vanillinsocker, och blanda samman till en smet. Blanda ner citronpasta, chokladchippits. Dela upp smeten i bitar om 10 gram, och rulla till små bollar. Blanda kokos med den gula färgen. Doppa bollarna i smält block och dekorera med gula kokosraspet.
Blåbärsboll: Rör samman smör  och socker. Tillsätt havregryn, florsocker och vanillinsocker, och blanda samman till en smet. Blanda ner blåbärspasta och 20 gram av de frystorkade blåbären. Dela upp smeten i bitar om 10 gram, och rulla till små bollar. Mixa den resterande delen av de frystorkade blåbären till ett fint pulver. Doppa bollarna i smält block och dekorera med blåbärspulver.  
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Lingon frystorkad
GA Jordgubb
Callebaut block vit
Delipaste Blåbär

  • KÅKÅ AKTUELLT
  • NÄSTA DAG LEVERANS
  • ERBJUDANDEN
  • NYA PRODUKTER
Loading
Loading