Semla - laktosfri

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En laktosfri variant på den populära semlan


Semla - laktosfri

Cirka 30 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg Laktosfri
1 800
GR Semlefyllning Laktosfri
900
27817 Vispgrädde Laktosfri
1 500
20210 Florsocker
30
Totalt
4 230


Vetedeg Laktosfri - grundrecept




Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 400
214071 Jäst Bageri Original
150
20239 Strösocker
400
21134 Bagerisalt
15
15011 Flyt-X Vetebröd
320
666044 Kardemummakärna, mald
30
Totalt
4 315
 

Semlefyllning Laktosfri - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
10 000
14542 Laktosfri Vaniljkräm
5 000
Vatten
500
62177 Mandel, blancherad hackad
1 000
20239 Strösocker
750
Totalt
17 250
 
 
Semla - laktosfri: Baka bullarna och blanda semlefyllningen. Skär av locket på bullen, degvikt cirka 60 gram/bulle. Spritsa på semlefyllning, cirka 30 gram/bulle och spritsa på grädde, cirka 50 gram/bulle. Lägg på locket och damma med florsocker.
Vetedeg Laktosfri - grundrecept:  Blanda degen 2+9 minuter, tills den känns smidig. Låt vila 20 minuter. Slå upp till önskade bitar och låt jäsa 40 minuter. Baka av på 200°C, 6–7 minuter.
Semlefyllning Laktosfri - grundrecept: Rosta mandel gyllenbrun på 200°C, 5 minuter, och låt svalna. Blanda mandelmassa och vaniljkräm med vinge i blandare. Tillsätt därefter socker och vatten. Blanda till sist i rostade hackade mandlar.
Tips! Ont om tid för att blanda en egen semlefyllning? Testa en färdig fyllning: Semlefyllning Konditori (04568), Semlefyllning Rostad (3548) eller Semlefyllning Lyx (1978).
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Laktosfri Vaniljkräm
Vispgrädde Laktosfri
Jäst Bageri Original
Semlekartong 1-p

Loading
Loading