Marmeladgodis - Körsbär & Hallon

Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Marmeladen är kokad på fruktpuréer av körsbär och hallon vilket ger en lagom söt och rund smak. 


Marmeladgodis

Cirka 360 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
590771 Puré Körsbär Griottine
1 600
590731 Puré Hallon
600
20239 Strösocker
200
37006 Fruktpektin
56
20239 Strösocker
2 000
20391 Glukossirap
440
Doppning 

20239 Strösocker
500
 
Totalt
5 396
 
 

Marmeladgodis: Värm upp puréer till 40°C. Blanda det förstnämnda sockret med pektin och häll i vid 40°C. Koka upp och tillsätt det resterande sockret och glukos lite efter hand. Koka marmelad till 107°C, häll ut i ram cirka 70x50 cm beroende på hur tjock marmeladen ska vara. När marmeladen stelnat så skärs lagom stora bitar som rullas i socker . 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Puré Körsbär Griottine
Puré Hallon
Fruktpektin
Burk med lock


Loading
Loading