KåKå lanserar standardchoklad


KåKå kompletterar sitt sortiment inom choklad. Utöver den belgiska premiumchokladen från Belcolade lanseras nu en standardchoklad under eget varumärke.

12227 KåKå Choklad Vit RA 37%
12229 KåKå Choklad Ljus RA 43%
12230 KåKå Choklad Mörk RA 61%

CHRISTIAN EEK (på bilden) är produktutvecklare på KåKå och har varit med och valt ut vår nya choklad.
 
– Den nya chokladen passar dig som behöver mycket choklad i ett recept och inte ställer krav på en speciell smak eller en viss kakaohalt, säger Christian Eek, produktutvecklare på KåKå.

Chokladen kommer i tre varianter, ljus, mörk och vit, och levereras som mindre knappar som gör det lätt att väga upp och smälta.

Alla tre varianterna har en hög kakaohalt jämfört med motsvarande produkter på marknaden.

Den passar till det mesta men rekommenderas främst som ingrediens i kladdkaka, mousse, ganache och tryffel.

– Det här är en enkel och bra produkt för dig som vill börja med choklad, en bra instegsmodell, berättar Christian men tillägger.

– Är du mer van och noga med slutresultatet finns Belcolade där du väljer smakbild utifrån olika delar av världen, och hållbarhetsprogrammet Cacao-Trace. Chokladen från Belcolade är dessutom alltid äkta belgisk choklad.

Den nya chokladen innehåller solros- eller rapslecitin i stället för allergenen soja som annars är vanligt. Den är dessutom certifierad inom Rainforest Alliance.

Slutsatsen är att chokladen ger en kostnadseffektiv produktion och samtidigt en hög kvalitet.

Fotograf: Charlotte Strömwall

Du kanske också är intresserad av...


Laktosfri favorit från KåKå

Bridor

Är mjölkallergi och laktosintolerans samma sak?

Loading
Loading