Tryckeriet: "Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra"

När KåKå köper in kartonger så görs det från det småländska familjeföretaget Gafs Kartong i Värnamo.

- Att byta det gamla inarbetade trycket till det nya moderna blev en fullträff. Förväntningarna var stora inför förändringen och nu när vi har sett slutresultatet är jag väldigt nöjd. Färgerna och resultatet av att använda bestruken vit sida och obestruken brun sida av materialet ger en modern helhet. När vi fick se tryckunderlagen förstod vi att det skulle bli bra men så här bra hade jag inte vågat hoppas på, säger Annelill Annvik, vd för Gafs.

Gafs Kartong är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen. Det startades av Annelills mormor och i dag är det hon själv som leder företaget tillsammans med sin bror. Hon ser en stark trend i papper som råvara.

- Förr växlade många från kartong till plast. Nu är det tvärtom. Papper är naturligt och hållbart och det mest miljövänliga alternativet, säger Annelill.

Majoriteten av det som produceras av Gafs går till livsmedelsbranschen med höga krav på livsmedelssäkerhet. Säkerhet och kvalitet har högsta prioritet på KåKå, lika självklart som för den småländska förpackningsproducenten Gafs.

- Närproducerat blir allt viktigare för oss och gör att vi kan ha större kontroll på produktionen och bättre kvalitetssäkerhet på produkterna, berättar Håkan Kristensson på KåKå, och fortsätter.

- På så sätt undviker vi också långa transporter som varit viktigt för oss ur ett miljöperspektiv.
Hela sortimentet är tillverkat av nordisk, och i de flesta fall, svensk råvara. Merparten av produkterna är nu också FSC-märkta vilket innebär att råvaran kommer från hållbart och ansvarstagande skogsbruk.


Du kanske också intresserad av...


Nya färgerna ersätter "Hjärtat"

Smaker från Asien

Älskade pizza

Loading
Loading